Eddy Peremans

 

Meester-gitarist Eddy Peremans (° 1956) speelt sinds 1991 bij Jan.

Al op jonge leeftijd is hij  meervoudig gelauwerd en volgde masterclasses in Italië. Op zijn palmares prijken Trio 18, kindermusicals en vele projecten (o.m. met Bart Moeyaert).

 

Als componist/singer-songwriter maakte hij drie cd's. Zijn solo-debuut 'Pyromaan', met Kries Roose 'Stilleven' en met Kokher 'Vier Maten'. Hij vormt het Duo Dès, samen met Soetkin Baptist.

 

Jo Soetaert

 

Jo Soetaert speelde in de jaren 70 drums bij wijlen Wim De Craene en in de jaren 80 proefde hij van de pittige folk bij Express en Cuisine Cajun. In die periode ontmoette hij Jan De Wilde. Jo werd niet alleen de drummer van Jan, ze werden vrienden voor het leven.

 

Een kleine dertig jaar is Jo de drummer van Jan, in de combo-formule, met de Vrienden en in de uitgebreide theaterbezetting. Het weerhield er hem niet van zijn eigen projecten uit te werken. Onder meer ’t Olievat, een slagwerkproject op … olievaten, met mentaal-zwakke jongeren. Hij speelde bij The Wolverines en Folgazàn en vandaag geeft hij het juiste ritme aan bij Chloé's Clover.

Mario Vermandel

 

Mario volgde les bij Frank Coppieters en masterclasses bij Hein Van De Geyn, Ricardo Del Fra en Dave Holland.  Hij behaalde in 1996 een "Eerste Prijs Instrument" aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar hij studeerde bij Jean Louis Rassinfosse.

 

Hij had de gelegenheid om te spelen en opnames te maken met Kadril, Rony Verbiest, Lais, Jo Lemaire, Patrick Riguelle, Jan De Wilde, Kommil Foo, Willem Vermandere , Walter De Buck etc…

 

Hij was als muzikant betrokken bij The Broken Circle Breakdown featuring the cover-ups of Alabama van Compagnie Cecilia met Johan Heldenberg en Mieke Dobbels. De originele toneelversie van de succesfilm.

 

DE VRIENDEN VAN JAN DE WILDE

Liesbeth De Lombaert

 

Liesbeth De Lombaert studeerde aan het Brussels Conservatorium waar ze het Hoger Diploma voor Altviool en Kamermuziek behaalde. Ze was jarenlang verbonden aan verschillende klassieke ensembles zoals De Beethovenacademie, Prima La Musica, Het Kamerorkest Brugge. Tegenwoordig verleent ze regelmatig haar muzikale diensten als free lance altviolist en is ze vast lid van het Wim Mertens ensemble, de band van Jan De Wilde en coverband Triplets.

 

Aan de academies van Lede en Sint-Agatha-Berchem geeft ze (alt)viool- en ensembleles.

 

Kries Roose

 

Kries Roose (°1955), autodidact op piano en gitaar, was onder meer vaste begeleider van RVHG (1984-1993).

 

Hij speelde kleinkunst, chanson, poëzie, countryrock en crooners in allerlei combinaties.

 

Hij componeerde voor theater en voor diverse artiesten - onder andere “Wakker naast jou” voor Jan De Wilde. Hij is sinds 2000 toetsenman bij de “Vrienden”. Met Eddy Peremans liet hij de cd 'Stilleven' op de wereld los.

Pinguin Bookings • Geert Vandenbon • geert@pinguinproductions.be • ++32-(0)475-45 05 63