Eddy Peremans

 

Meester-gitarist Eddy Peremans (° 1956) speelt sinds 1991 bij Jan.

Al op jonge leeftijd is hij  meervoudig gelauwerd en volgde masterclasses in Italië. Op zijn palmares prijken Trio 18, kindermusicals en vele projecten (o.m. met Bart Moeyaert).

 

Als componist/singer-songwriter maakte hij drie cd's. Zijn solo-debuut 'Pyromaan', met Kries Roose 'Stilleven' en met Kokher 'Vier Maten'. Hij vormt het Duo Dès, samen met Soetkin Baptist.

 

Jo Soetaert

 

Jo Soetaert speelde in de jaren 70 drums bij wijlen Wim De Craene en in de jaren 80 proefde hij van de pittige folk bij Express en Cuisine Cajun. In die periode ontmoette hij Jan De Wilde. Jo werd niet alleen de drummer van Jan, ze werden vrienden voor het leven.

 

Ruim vijfentwintig jaar is Jo de drummer van Jan, in de combo-formule, met de Vrienden en in de uitgebreide theaterbezetting. Het weerhield er hem niet van zijn eigen projecten uit te werken. Onder meer ’t Olievat, een slagwerkproject op … olievaten, met mentaal-zwakke jongeren. Hij speelde bij The Wolverines, Folgazàn en vandaag zet hij zijn eigen blues & jazz band Jo’s Five op de sporen.

Mario Vermandel

 

Mario volgde les bij Frank Coppieters en masterclasses bij Hein Van De Geyn, Ricardo Del Fra en Dave Holland.  Hij behaalde in 1996 een "Eerste Prijs Instrument" aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar hij studeerde bij Jean Louis Rassinfosse.

 

Hij had de gelegenheid om te spelen en opnames te maken met Kadril, Rony Verbiest, Lais, Jo Lemaire, Patrick Riguelle, Jan De Wilde, Kommil Foo, Willem Vermandere , Walter De Buck etc…

 

Hij was als muzikant betrokken bij The Broken Circle Breakdown featuring the cover-ups of Alabama van Compagnie Cecilia met Johan Heldenberg en Mieke Dobbels. De originele toneelversie van de succesfilm.

 

DE VRIENDEN VAN JAN DE WILDE

Liesbeth De Lombaert

 

Liesbeth behaalt de Eerste Prijs Notenleer aan de Kunsthumaniora Brussel en het Hoger Diploma Altviool en Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze speelt 10 jaar bij de Beethovenacademie en tourt met  Prima La Musica, het Collegium Instrumentale Brugense en de Belgische Kamerfilharmonie. Vandaag is ze  lid van Het Kamerorkest Brugge olv stervioliste Ning Kam.

 

Maar er is meer dan klassieke muziek. Liesbeth doet  studiowerk en treedt op bij het Wim Mertensensemble. En er is ook Jan De Wilde & Vrienden. Sinds de opnames van de cd Oude Maan in 2000 neemt ze er de strijkerspartijen voor haar rekening. Ze geeft les viool, altviool en ensemble aan de Academie voor muziek en woord in Lede en Sint-Agatha-Berchem.

 

 

Kries Roose

 

Kries Roose (°1955), autodidact op piano en gitaar, was onder meer vaste begeleider van RVHG (1984-1993).

 

Hij speelde kleinkunst, chanson, poëzie, countryrock en crooners in allerlei combinaties.

 

Hij componeerde voor theater en voor diverse artiesten - onder andere “Wakker naast jou” voor Jan De Wilde. Hij is sinds 2000 toetsenman bij de “Vrienden”. Met Eddy Peremans liet hij de cd 'Stilleven' op de wereld los.

Lieve Van steenberghe

 

Lieve Van steenberghe is niet alleen de echtgenote en steun en toeverlaat van Jan, ze is ook een uitstekend violiste en bassiste. Ze verdiende haar strepen als titelregisseur van Poirot (VRT) en zorgde voor de Nederlandstalige onderschirften bij ontelbare films en series op de VRT.

 

De blazers

 

Voor de Theatertour 2015-2016 worden de 'Vrienden' bijgestaan door vier blazers: Bart Coppé (bugel, trompet), Geert Vanhassel (tuba), Wim De Pauw (trombone) en Johan Van Neste (hoorn).

 

Pinguin Bookings • Geert Vandenbon • geert@pinguinproductions.be • ++32-(0)9-363 84 40